Webblog over social media,  SEO,  zoekmachineoptimalisatie,  internet, marketing,  websites,  webdesign, handige webapplicaties, CMS, en nog veel meer. Like onze Dawn Dreams Facebook page of volg ons op Twitter voor updates!

 

Zoekwoorden in content voor optimalisatie zoekmachine (SEO)

Teveel van het goede is nooit goed en werkt averechts. Dat is ook het geval met zoekwoorden die gepositioneerd worden in de content van een website voor zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO (Search Engine Optimization).

Basis zoekmachineoptimalisatie

Voor zoekmachineoptimalisatie begin je altijd met de basis: zoekwoorden in de titel tag, de meta description tag, de kop van de paginatekst en in de tekst zelf. Tegenwoordig kijkt Google niet meer naar de keywords tag voor de ranking en heeft het dus geen zin om daar zoekwoorden in op te nemen.

Overmatig gebruik van zoekwoorden

Een zoekwoord meerdere keren laten terugkomen in een tekst wordt niet als spam gezien door zoekmachines, zoals Google en Bing, zolang het relevant is in de tekst. Dus als het zoekwoord herhaald wordt in een woordgroep of lijst zonder zinsopbouw dat zinnig overkomt, wordt dat gezien als spam. Hierdoor kan je website beboet worden en laag in de ranking terechtkomen en in het ergste geval uit de zoekmachine resultaten geweerd worden. Meer info hierover: https://support.google.com/webmasters/answer/66358.

Verborgen tekst en trefwoorden

Andere manieren dat als spam gezien wordt door zoekmachines is bijvoorbeeld zoekwoorden of tekst in witte tekstkleur op een witte achtergrond of de tekst op de lettergrootte 0 zetten, zodat het niet leesbaar is voor de bezoekers en dus niet als hinderlijk wordt ervaren, maar dat het wel door zoekmachinebots wordt geïndexeerd. De zoekmachinebots zijn geprogrammeerd om dit soort spam te herkennen. Andere voorbeelden van verborgen teksten kun je hier vinden: https://support.google.com/webmasters/answer/66353?hl=nl.

Interne links met zoekwoorden

Behalve dat je zo veel mogelijk het zoekwoord in de content opneemt waar het relevant is, kan je nog meer doen om de content te optimaliseren voor zoekmachines, bijvoorbeeld met interne links. De ranking van je website wordt ook verhoogd als er meer interne links in de content voorkomen die zoekwoorden bevatten. Van elk zoekwoord of zoekwoordcombinatie waarmee je je website wilt optimaliseren voor zoekmachines, maak je pagina’s aan met het desbetreffende zoekwoord of zoekwoordcombinatie in de paginatitel waar je naartoe linkt in je content. Hoe meer links in de content met zoekwoorden des te hoger de ranking in de zoekresultaten. 

 

Geschreven door Jill Li van Dawn Dreams - Media & Websites