Webblog over social media,  SEO,  zoekmachineoptimalisatie,  internet, marketing,  websites,  webdesign, handige webapplicaties, CMS, en nog veel meer. Like onze Dawn Dreams Facebook page of volg ons op Twitter voor updates!

 

Een waardevolle mailinglijst opbouwen met LinkedIn

LinkedIn vormt een goede bron om een gericht publiek te verzamelen dat een efficiënt marketing tool kan verworden: een waardevolle mailinglijst. Maar alleen bij juist gebruik kan het efficiënt worden ingezet. Hier volgen enkele tips om meer uit je LinkedIn te halen.

Effectiviteit van een LinkedIn netwerk

Vaak zie je dat men zoveel mogelijk connecties aanmaakt om een zo groot mogelijk netwerk te verkrijgen. Maar een zo groot mogelijk netwerk is niet altijd effectief. Het is beter om een select groep te onderhouden dat verband houdt met jouw branche dan om een verzameling connecties te hebben dat zo uiteenlopend is dat, als je een boodschap hebt te verkondigen, deze niet overkomt. Als je werkzaam bent in de bouwbranche bijvoorbeeld, is het zaak om zoveel mogelijk een netwerk op te bouwen met mensen die een band hebben met de bouw. Als je een mailing stuurt naar deze groep, werkt dit dan het meest effectief. Ook is de kans groter dat je updates gelezen worden, doordat je boodschap in hun interessegebied valt.

Een brede doelgroep

Bevindt de doelgroep van potentiële klanten zich in een breed publiek dat niet gebonden is aan een bepaalde branche, dan is netwerken op borrels en meetings met een thema een van de manieren om aan connecties te komen. Google op netwerken en meetings om de verschillende bijeenkomsten op te zoeken. Deze worden veelal gratis aangeboden. Neem altijd een stapel visitekaartjes mee en maak gebruik van elke gelegenheid om visitekaartjes uit te wisselen. Na een bijeenkomst zoek je de mensen met wie je kennisgemaakt hebt op in LinkedIn en stuur je ze een verzoek tot connectie. Doe dit binnen een of twee dagen, zodat de kennismaking nog vers in het geheugen ligt.

Netwerken op LinkedIn

Er kan ook nieuwe connecties gegenereerd worden via LinkedIn groepen. Post zelf een passend onderwerp in een groep waar jouw potentiële klanten bij aangesloten zitten. Presenteer je post zodanig dat het tot een reactie uitnodigt en reageer vriendelijk en inhoudelijk op elke reactie die je krijgt. Als het contact via de groep eenmaal gemaakt is, zal je connectieverzoek positief beantwoord worden.

Gebruik van de mailinglijst

Een mailinglijst opbouwen via LinkedIn betekent dus dat je deze connecties zelf ook kent, of ooit daadwerkelijk gesproken hebt, of via een LinkedIn groep in contact bent gekomen. Dit maakt het dan ook wat toegankelijker om ze te benaderen met een mailing. Mail alleen als je iets inhoudelijks te vertellen of aan te bieden hebt. Gebruik het niet om ze te spammen met reclame voor je onderneming, want dat werkt averechts. Als je de mailinglijst niet meer dan eens in de maand gebruikt, wordt dat niet als hinderlijk of als spam ervaren. 

 

Geschreven door Jill Li van Dawn Dreams - Media & Websites