Webblog over social media,  SEO,  zoekmachineoptimalisatie,  internet, marketing,  websites,  webdesign, handige webapplicaties, CMS, en nog veel meer. Like onze Dawn Dreams Facebook page of volg ons op Twitter voor updates!

 

  

Website functionaliteiten voor jouw bedrijf

Voor elke soort onderneming zijn verschillende functionaliteiten in de bedrijfswebsite van belang. Een fysiotherapeut heeft een ander doelgroep dan een kinderdagverblijf en gebruikt ook andere functionaliteiten om te communiceren via de website. Er zijn allerlei leuke applicaties verkrijgbaar en mogelijk tegenwoordig, maar het is alleen bruikbaar als het een wezenlijk onderdeel is in de communicatie met de doelgroep.

Social media

Tegenwoordig wordt social media steeds meer gebruikt als een medium om informatie in te winnen over producten en diensten. Onderzoek wat jouw doelgroep is en of ze gebruik maken van social media. Het kan zijn dat ze veel meer actief zijn op Facebook en Twitter, of alleen één van beide, of andere social media zoals LinkedIn, Google+ etc. In dat geval is het een handige functionaliteit om een social media applicatie in de website op te nemen. Een Twitter display is ook handig om updates in en om het bedrijf te posten. Let wel, de keerzijde is dat als je een social media applicatie op de website plaatst, je wel regelmatig moet posten in deze media, anders lijkt de website inactief en uitgestorven.

Nieuwsbrief of updates mailinglist

Dit is een manier om contact te houden met je potentiële klanten en om je diensten en producten aan te bieden. Zet er wel bij wat de frequentie is van de nieuwsbrief, want dat geeft transparantie wat de websitebezoekers waarderen; ze weten dan waar ze aan toe zijn en kunnen verwachten. Updates zijn niet frequentie gebonden en stuur je alleen uit als je iets te melden hebt. Als je een nieuwsbrief aanbiedt, moet je de beloofde frequentie wel waarmaken om enige professionaliteit uit te stralen.

Evenementen of bijeenkomsten

Organiseert jouw bedrijf regelmatig evenementen of bijeenkomsten, dan is een eventmanagementsysteem wel een uitkomst. Eenvoudige eventmanagers zijn gratis voor handen en kan voordelig in de website geïntegreerd worden door websitebouwers. Wil je complexere eventmanagers dan betaal je er meer voor. Een eventmanagementsysteem neemt veel werk uit handen. Bij een goed systeem zijn de evenementen gemakkelijk aan te maken en bij iedere aanmelding wordt een bevestigingsemail automatisch verstuurd en de NAW-gegevens in een gekoppelde database opgeslagen. Het systeem kan ook gekoppeld worden aan een ticket- en betalingssysteem.

Content management

Een content management systeem is aangeraden als je zelf de webtekst wil veranderen op regelmatige basis zonder tussenkomst van een web programmeur. Ook handig als je nieuwsartikelen of nieuwsupdates wilt publiceren op de website. Schrijf je alleen blogs, dan is een blogsysteem voldoende. Maar wil je nog andere functionaliteiten toevoegen, dan is het beter een content management systeem te hebben waarin een blogsysteem geïntegreerd is.

Een duidelijk beeld van de nodige functionaliteiten

Er zijn nog veel meer applicaties en functionaliteiten beschikbaar die toegepast zijn aan de specifieke functie van websites. Dit is maar een greep uit de grote poel. Een inhoudelijk gesprek met een website ontwikkelaar over wat jij nodig hebt, zal een duidelijk beeld kunnen scheppen en uiteindelijk ook een duidelijke prijsafspraak kunnen neerzetten, zodat je niet voor een verrassing komt te staan aan het einde van de rit.

Geschreven door Jill Li van Dawn Dreams - Media & Websites