Webblog over social media,  SEO,  zoekmachineoptimalisatie,  internet, marketing,  websites,  webdesign, handige webapplicaties, CMS, en nog veel meer. Like onze Dawn Dreams Facebook page of volg ons op Twitter voor updates!

 

Start een blog om websitebezoekers te genereren

Een van de manieren om meer bezoekers naar je website toe te trekken is het starten van een blog over een onderwerp dat betrekking heeft tot jouw website. Een blog is niet meer dan een verzameling artikelen dat bijgehouden wordt door met regelmaat een artikel te posten op een pagina. Hier volgen enkele voordelen voor het starten van een blog op een rij.

Voordelen van een blog

1. Meer zoekwoorden

Hoe meer tekstinhoud de website bevat, des te meer zoekwoorden het bevat en stijgt het in plaatsing in de zoekresultaten van de zoekmachines.

2. Meer links

Er wordt gelinked naar jouw blog via social media, zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, of Google+, of via links op andere websites, om de informatie te delen met anderen, waardoor je meer links naar je website krijgt. Hierdoor stijgt ook je website plaatsing in de zoekresultaten van de zoekmachines.

3. Interactiviteit

Door een blog met gelegenheid tot commentaar van de bezoekers op je website te zetten, bouw je interactiviteit in en geeft dat levendigheid en bedrijvigheid aan je website. Dit maakt het aantrekkelijk voor bezoekers om vaker langs te komen.

4. Deskundigheid

Je wordt gezien als een deskundige op jouw gebied, als je er veel over schrijft en jouw kennis deelt, of een tipje van de sluier laat zien. Dit versterkt je plek op jouw vakgebied.

5. Potentiële klanten

Je kweekt blogvolgers die jouw website blijven bezoeken en ook aanprijzen bij anderen. Als ze een deskundige op jouw gebied zoeken of een soortgelijke service als wat jij biedt, ben jij een van de eersten aan wie ze denken en vertrouwen in hebben om de klus te klaren.

Wat schrijf je in je blog?

Als je niet weet wat je moet schrijven, google je op jouw vakgebied en lees zoveel mogelijk als je maar erover kan vinden. Niet alleen vergroot je je kennis op dat vlak, maar je kan dan ook ideeën opdoen om een blog te schrijven.

Houd je blog overzichtelijk door middel van opdelingen in paragrafen en kopstukjes die de kern van een paragraaf of groep paragrafen belichten. Als je blog in meerdere onderwerpen oftewel deelonderwerpen op te delen is, verdeel dat over meerdere blogs. Niet alleen blijft een blog dan makkelijk te lezen, maar je houdt nog genoeg stof over om meerdere blogs te produceren.

Schrijf niet elke dag een blog, want dan raken je lezers overspoeld door de hoeveelheid aan informatie en verliezen ze interesse. Een of twee blogs per week is voldoende.

Social media

Maak in de social media een verwijzing naar het nieuwe blogartikel door middel van een rechtstreekse link naar het artikel op je website. Post niet elk uur een link naar je blogartikel op dezelfde social medium, want dat wordt ervaren als spam. Een paar keer per dag zou kunnen, maar benoem de link elke keer in een ander jasje ofwel met een andere inleidende zin. Wissel de tweets naar je blogartikel af met andere tweets, zodat het niet als spam wordt ervaren.

Geef een duidelijke titel aan je blog op de artikelpagina, want deze verschijnt dan bij het oproepen van de url link die je in de social media post.

Veel succes!

 

Geschreven door Jill Li van Dawn Dreams - Media & Websites